De Duurzame Uitvinders

Op verzoek van (brede) scholen in Amersfoort en omgeving geeft Doezo?! techniekles na schooltijd. Dat doen we bijvoorbeeld voor de ABC Kruiskamp - Koppel en de ABC Rustenburg. De naschoolse technieklessen duren 10 weken, en zijn altijd op dezelfde dag, zelfde tijdstip en met 1 vaste begeleider voor de groep. We werken met een vast gezicht per wijk - zodat kinderen hun techniek juf of meester goed kunnen leren kennen. En de techniekjuf of meester ook een vast gezicht wordt voor kinderen, ouders en leerkrachten.

Wij hebben aanbod voor de volgende duurzame uitvinders:

  1. Voor groep 7 & 8 het maken van een recycle robot. Zowel de armen als het hoofd kunnen bewegen! Kinderen ontdekken de uitvinder in zichzelf, en wat je kunt met recycle materialen.
  2. Voor groep 5 t/m 8 een reeks over de Ruimte. Kinderen leren alles over ons zonnestelsel, het bestuderen van de aarde, het leven als astronaut en doen dit met verschillende techniekopdrachten zoals het maken van borstelrobotjes, spelen & programmeren met makeymakey, proefjes, het schieten van waterraketten en nog veel meer. Voor deze lessen gebruiken we onder andere de prachtige materialen ontwikkeld door Esero. En het mooie, vinden wij, is dat als je de ruimte bestudeerd, je nog meer van de aarde gaat houden.
  3. Voor groep 3 & 4 tien lessen over taal, auto’s en vliegtuigen. In 10 lessen bouwen de kinderen een auto of een vliegtuig met allerlei technische snufjes. En oefenen daarbij met letters en woorden, terwijl zij creatief bezig zijn.