First Lego League

De First Lego League is een wereldwijde wedstrijd waar duizenden kinderen aan deelnemen. Het wordt georganiseerd door Lego en First. De eerste bedenkt ieder jaar een programmeer opdracht met Lego Mindstorms. En de tweede organisatie een onderzoeksopdracht. Dat doen zij aan de hand van een thema wat over de hele wereld gebruikt wordt, afgelopen jaar was dat Animal Allies. Voor 2017 is het thema Hydro Dynamics - ofwel water!

En het leuke is... er doen zowel kinderen mee uit groep 6, brugklassers van het VMBO als 3HAVO. Oneerlijk? Afgelopen december won de Tafelronde met hun groep 6. En er komen zulke mooie onderzoeken uit! Team het Nieuwe Eemland had bijvoorbeeld een hele innovatieve oplossing bedacht voor waterverspilling in de cacao industrie. En team de Windroos om regenwater op te vangen in wijken en dit in te zetten. 

Als echte Lego-fan doet Doezo?! natuurlijk mee! En dat doen wij niet alleen, maar in samenwerking met de HU, het ROC, de UU en andere partijen. Doezo?! is voor Amersfoort het aanspreekpunt voor vragen over de FirstLegoLeague.

Stichting Techniekpromotie heeft een Nederlandse site voor de FirstLegoLeague opgezet, en de HU nog eens een speciale site voor de provincie Utrecht.

Meer weten of even overleggen of deelname iets voor uw klas is? De kosten bedragen de aanschaf van de Lego Mindstorm sets. En 175 euro inschrijfgeld bij Lego waar u jaarlijks een pakket Lego missies en wedstrijdtafel voor ontvangt. Bel Marieke op 06-21204794 of mail: marieke@stichtingdoezo.nl